Servimo Vakantieverhuur

Sint-Idesbald: voor een rustige & famiale vakantie aan zee.

Ontdek ons aanbod te huur in Sint-Idesbald, te koop in Sint-Idesbald

T 058 51 92 95 | servimo@era.be | Oostendelaan 7, Sint-Idesbald | Facebook ERA Servimo

Algemene info Sint-Idesbald


Sint-Idesbald is, als deelgemeente van Koksijde, een kunstenaarsgemeente, met enkele musea waarvan dat van de wereldberoemde surrealistische schilder Paul Delvaux het bekendste is.
Daarnaast kent de badplaats de laatste jaren een enorme groei op toeristisch en gastronomisch vlak, tal van vervallen villa’s worden gerestaureerd of vervangen door luxeappartementen.
Daarom wordt het ook soms het "Zoute" van de Westkust genoemd.
Er heerst in St.-Idesbald steeds een ontspannen, rustige familiale sfeer die kan rekenen op de appreciatie van een trouw cliënteel.

Lokale toppers voor tijdens uw vakantie in Sint-Idesbald


Paul Delvaux museum te Sint-Idesbald

Paul Delvaux museum


De grootste verzameling werken van Paul Delvaux is te zien in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald, op meer dan 1000 m² aan vernieuwde ruimte. Het museum nodigt u uit om kennis te maken met de schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen uit het werk van de internationaal befaamde kunstenaar. U wordt ondergedompeld in een poëtische wereld en treft er de vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze wereldbekende artiest.


Koksijde Yachting Club (kyc)

Koksijde Yachting Club (kyc)


De Koksijde Yachting Club Werd op 24 juni 1965 gesticht door inwoners van de gemeente Koksijde voor de beoefening van watersporten met zowel zeil- als motorboten. De club is achter de duinen van Sint-Idesbald gelegen (Mieke Hill). Momenteel zijn er onder de KYC leden heel veel windsurfers en kitesurfers.

De laatste jaren werd het accent gelegd op de zeilschool voor kinderen vanaf 8 jaar, de jeugd en de volwassenen maar ook op de uitbreiding van de kitesurf school. Het clubhouse van de Koksijde Yachting Club is de place to be voor alle watersportfanaten, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Zowel binnen als buiten kan U genieten van deze unieke locatie.


Mieke Hill te Sint-Idesbald

Mieke Hill


In de Dumontlaan nr 4 te Sint-Idesbald bevindt zich de hoge duintop genoemd naar de dochter van Albert Dumont. Mieke was zijn jonste dochter van zijn 13 kinderen. Architect Albert Dumont ligt aan de basis van de uitbouw van De Panne. Ook in Sint-Idesbald was hij eigenaar van ruim 2 hectaren duingebied.

Dat deze duin met villa voor de gemeente Koksijde veel betekent is niet te verwonderen. Ze maakt immers deel uit van een aantal gezichten van de gemeente van in het begin van de vorige eeuw toen de eerste tekenen van het toerisme ontstonden.


Ontdek ons aanbod in vakantieverhuur in Sint-Idesbald en te koop in Sint-IdesbaldNeem contact op met ERA Servimo Sint-Idesbald

T 058 51 92 95 | servimo@era.be | Oostendelaan 7, Sint-Idesbald, Oostduinkerke | Facebook ERA Servimo