Servimo Vakantieverhuur

Oostduinkerke: vakantie aan de kust met de hele familie!

Ontdek ons aanbod te huur in Oostduinkerke, te koop in Oostduinkerke

T 058 51 23 23 | servimo@era.be | Leopold II Laan 268, Oostduinkerke | Facebook ERA Servimo

Algemene info Oostduinkerke


Oostduinkerke is een kleine familiale deelgemeente van Koksijde die als uitstekende verblijfplaats dient voor uw vakantiehuis of appartement aan zee! Zo weet de gemeente u heel wat te bieden zoals een een mooie zeedijk, grote duingebieden en enkele exclusieve wijken. Ook is Oostduinkerke de enige plaats ter wereld waar nog te paard garnalen gevangen worden (erkend erfgoed).

Lokale toppers voor tijdens uw vakantie in Oostduinkerke


De garnaalvissers van Oostduinkerke

De garnaalvissers van Oostduinkerke


De garnaalvissers te paard doen je wegdromen naar het vissersleven van weleer. De trekpaarden slepen het garnaalnet urenlang achter zich aan en op deze manier worden uitzonderlijk verse garnalen gevangen. Ga zeker ook eens langs in het Estaminet de Peerdevisscher in Oostduinkerke. De zaak wordt er gerund door een garnaalvisser te paard en zijn vrouw.

Meer over de garnaalvissers te paard en de momenten waarop je ze aan het werk kan zien vind je op www.paardevissers.be


Golfbaan Koksijde Golf Ter Hille

Golfbaan Koksijde Golf Ter Hille


Koksijde Golf Ter Hille is met zijn 84ha een van de meest recente golfprojecten in Vlaanderen en sloot het jaar 2015 af op een elfde plaats in de Nationale Ranking van golfbanen. Het golfterrein van Oostduinkerke valt dus zeer zeker in de smaak bij menig golfliefhebber. De top 10 lonkt en uiteraard blijven de eigenaars dagdagelijks alles in het werk stellen om topkwaliteit te blijven bieden.

Iedereen is overigens welkom in Koksijde Golf ter Hille. De tijd dat golf een elitesport was ligt immers ver achter ons. Golfen kan u leren, op eender welke leeftijd en u kan er vooral heel veel plezier aan beleven in de gezonde buitenlucht, alleen of samen met vrienden!


Het Nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke

Het Nationaal Visserijmuseum


Het Nationaal Visserijmuseum van Oostduinkerke geeft de geschiedenis weer van de Oostduinkerkse vissers, die bekend waren voor hun durf en vaardigheid tot bij de Duinkerkse visserijbazen, die hen kwamen ronselen voor de IJslandvaart.
In 2004 werd het oude visserijmuseum gesloopt en vervangen door een complete nieuwbouw waarin de vissersboot OD1 Martha, die voorheen op het binnenplein lag en die gerestaureerd werd, zijn laatste rustplaats vond. Op het vrij te bezoeken binnenplein ernaast ligt nog een origineel vissershuisje (deel van het museum) en een vissersherberg Estaminet De Peerdevisscher.


Openluchtzwembad te Oostduinkerke

Het openluchtzwembad op de zeedijk


Als enige badplaats aan onze kust beschikt Oostduinkerke over een openluchtzwembad op de Zeedijk. Het zwembad is een zeldzame combinatie van beschermd erfgoed en een modern bad. Het stranddienstencentrum werd volledig gerestaureerd naar zijn oorspronkelijk uitzicht, met herstel van metselwerk, tegels en dijkhorloge op het dak.

Het water in het bad is een combinatie van leidingwater en dertig procent zeewater, het geheel wordt gestuurd door een up-to-date ondergrondse installatie.


De wijken buiten Oostduinkerke-bad en Oostduinkerke-dorp


Oostduinkerke kent naast de kernen Oostduinkerke-bad en Oostduinkerke-dorp verder nog de volgende wijken:

  • Duinpark: Exclusieve wijk grenzend aan het natuurgebied Zeebermduinen. Bestaande uit kleine straatjes en pleintjes, waaronder het Rodenbachplein. Wordt ook weleens 'Klein Knokke' genoemd
  • Sint-Andre: Exclusieve wijk met luxeuze villa-appartementen gelegen aan natuurgebied Schipgatduinen. Hier liggen ook de twee geklasseerde restaurantboten "Hotel De Normandie" en "La PĂ©niche"
  • Groenendijk: Exclusieve wijk grenzend aan Nieuwpoort met villa-appartementen en villa's, deze wijk wordt door de Zeebermduinen gescheiden van de duinparkwijk.
  • Witte Burg: Exclusieve wijk van villa's bij Oostduinkerke-dorp, te midden het gelijknamig natuurgebied.
  • Mariapark: Vlakbij Hannecartbos.

Ontdek ons aanbod in vakantieverhuur in Oostduinkerke en te koop in OostduinkerkeNeem contact op met ERA Servimo Oostduinkerke

T 058 533 740 | servimo@era.be | Leopold II Laan 268, Oostduinkerke | Facebook ERA Servimo